چرا درس انشاء اهمیت دارد ؟
انشا در لغت به معنی سخن آفریدن و نشو نما دادن و بزرگ گردانیدن است. و درس انشاء ، شامل نگارش جمله ها و عبارتهایی است که افکار و اندیشه نویسنده را به صورتی روشن و زیبا بیان کند تا خواننده آنها را به آسانی بفهمد و برای او خوشایند باشد. از این رو زنگ انشاء ، زمینه بیان تفکر خلاق در دانش آموزان را فراهم میسازد.
یکی از عوامل متعدد ناموفق بودن درس انشا نداشتن روش مناسب است. لزوم به کارگیری روش مطلوب در تدریس به اندازهای است که بعضی از دست اندرکاران علوم تربیتی بهره گیری از روش های مناسب را مهم تر از دانش آن درس دانسته اند. تلاش برای ارتقاء و کارایی زمان درس انشاء ، امری ضروری و لازم است.
انشاء ، زمینه بیان تفکر خلاق
انشاء ، زمینه بیان تفکر خلاق در دانش آموزان را فراهم می سازد و از آنجایی که تدریس در کلاس های ما به همان شیوه های سنتی تکرار مطالب گذشته است کاری مکانیکی و غیر خلاق است. تا خلاقیت نباشد مسائل اجتماعی، اقتصادی، صنعتی، حل نمی شود و باید کاری کنیم که کلاس انشا تبدیل به کارگاه نوشتن و انشاء زمینه بیان تفکر خلاق ، باشد.
دردوره ابتدایی دانش آموزان به آسانی نمی توانند بنویسند و افکار خود را بیان نمایند و درس انشا برای آنها جذابیتی ندارد . این نارسایی حتی بر نحوه ی پاسخ دادن آنها در دروس کتبی نیز اثر گذار است.حال سوال این است که به راستی چگونه میتوان دانش آموزان را به درس انشا علاقه مندکرد ؟ و شیوه های اندیشیدن را پیرامون یک موضوع فراهم آورد و زنگ انشا را از حالت خشک و سرد بیرون آورد؟
شاگردان معمولاً کم به نوشتن می پردازند و ار این رو، توانایی نوشتن ندارند. مهم تر این که نمی دانند چگونه آغاز کنند. از طرف دیگر، موضوع ها متنوع و متناسب با سن دانش آموزان نیست.
نقش ایجاد انگیزه ، در افزایش کارایی درس انشاء
موضوع انشا انگیزه است وگرایش به نوشتن انگیزشی است که در پی آن پدید می آید منظور از توجه تمرکز حواس فراگیر است به روی یک موضوع ونادیده گرفتن موقتی مطالب دیگر. ومطالب را زیاد آوری باز آوردن اراک گذشته به صحنه ی روشن ذهن است چنانچه این یادآؤری بر اساس نظر و طبقه بندی صورت گیرد، گویند که نویسنده نوشته را سازمان داده است ودر پایان هر از آن جا که یادگیری عبارت فرایند حل مسئله است چنان چه دانش آموز بتواند با استفاده از روش های فوق پاسخ مناسب به مسئله (موضوع) انشا بدهد به خوبی می تواند از روند حل مسئله در نوشتن انشا بهره مند شود و …
نقد و بررسی مقاله درس انشاء ، زمینه بیان تفکر خلاق
این مقاله جهت ارئه به عنوات تجربیات مدون نگارش شده است و ضمن بیان اهمیت درس انشاء در مدارس ، به بررسی تحقیقی در رابطه با مسائل ، مشکلات و چالش های پیش روی معلمین و ارائه راهکار های مناسب ، پرداخته است.
از دیگر عناوین مورد بحث در این مقاله می توان به موارد زیر اشاره کرد.
ساعت انشا زمینه بیان تفکر خلاق
گردآوری اطلاعات
تجزیه و تحلیل اطلاعات
دانش آموزان بی انگیزه در مدرسه و راهبردهای افزایش انگیزش
نشانه های بی انگیزگی در دانش آموزان
راهبردهای افزایش انگیزه در دانش آموزان
کارگاه های نوشتن به جای انشا
هدف از آموزش انشاء
ویژگی نوشتن فعال و خلاق
چگونگی انجام کار
مراحل نوشتن انشا
روشهایی جهت تقویت مهارت انشا نویسی
گردآوری شواهد نتیجه کار
نتیجه گیری
نویسنده جهت نگارش مطلب از منابع متعددی نیز استفاده کرده است.
در صورت تمایل می توانبد نسخه کامل این مقاله را با فورمت قابل ویرایش Word به مبلغ ۲۵۰۰ تومان تهیه فرمائید.
لینک دانلود بلافاصله پس از خرید و پرداخت آنلاین، در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سایر مقالات تجربیات مدون
لطفا برای دسترسی به سایر مقالات تجربیات مدون ، اینجا کلیک کنید.
تیم تولید محتوای سایت توت مدیا امیدوار است این مقاله مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.